Nova skica budućeg Volkswagen Amaroka

0
30

Volkswagen je objavio novu skicu buduće generacije pikap modela Amarok, koji će biti predstavljen 2022. godine. Novi Amarok će deliti platformu sa Fordom Rangerom sledeće generacije i to će biti prvi konkretan rezultat tehničke saradnje ove dve kompanije.

Slika otkriva da će Amarok doživeti veliki redizajn i da će imati agresivnije stilizovani prednji kraj sa rešetkom perko pune širine. Profil otkriva sličnosti sa modelom Atlas, koji se prodaje u Kini.

Predsednik upravnog odbora Volkswagenovog odelenja za komercijalna vozila Karsten Intra rekao je da ovo neće biti samo fantastičan pikap, nego i pravi Volkswagen – sa jasnim DNK u pogledu tehnologije i dizajna.

Volkswagen i Ford su prošlog leta potvrdili plan o saradnji u inženjeringu komercijalnih i pikap vozila. Premijera novog Amaroka predviđena je za 2022. godinu, a potom će uslediti i prezentacija novog Ford Rangera.

Dva giganta su najavila i investiciju od više milijardi dolara u tehnologiju autonomne vožnje kroz startap kompaniju Argo AI, a Ford će od 2023. godine proizvoditi električna vozila na Volkswagenovoj platformi MEB.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here