F1: Vilijams pokazao FW43B

0
44

Ekipa Vilijams pokazala je svoj bolid za novu F1 sezonu. Bolid oznake FW43B je prilično različitog stila kada su boje u pitanju u poređenju sa prošlogodišnjim.

Nova organizaciona struktura i prilično različit stajling u odnosu na prošlogodišnji bolid, ukratko su to najkrupnije novine za novi Vilijams. Prošle godine porodica Vilijams je “prepustila” vođenje ekipe Dorlington investicionom fondu, pa je tako ovo prva kompletna sezona bez rukovodstva nekoga iz porodice Vilijams. Izvršni direktor je bivši VW kadar, Jost Kapito, što možda pokazuje velike planove, ali i pored velikih ideja i planova jednu stvar su morali da ostave…ime. Nov dizajn bolida je zaokret u odnosu na prošlogodišnji, pre svega vizelni prikaz je drugačiji. Slovo W je prisutno u većoj meri nego ranije, što jasno pokazuje da nova uprava ne želi da raskrsti sa zaostavštvinom koju je porodica Vilijams izgradila poslednjih decenija, ipak su Vilijams i F1 praktično sinonimi. Pored Kapita, pojačanje je stiglo i u vidu bivšeg šampiona F1, Dženson Baton je tu kao savetnik.

Prednji deo bolida je zadržao belu boju dok je već posle nosa bolida korišćena uglavnom plava boja. Ekipa je u velikim problemima i poslednje tri godine je završavala kao poslednja ekipa u šampionatu. Vozački kvalitet sigurno imaju, pre svega u Raselu, koji je svoj talenat pokazao u Bahreinu kada se iznenada našao za upravljačem Hamiltonovog bolida, a pobeda mu je izmakla greškom ekipe, ali tehnička strana je Vilijamsu žestok problem prethodnih godina i ujedno je najveći izazov za godine koje slede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here