VW Golf GTI Clubsport 45

0
48

Volkswagen je predstavio novi Golf GTI Clubsport 45, specijalnu verziju najsnažnijeg hečbeka sa prednjim pogonom, koji je karakterističan po seriji kozmetičkih izmena na karoseriji i u kabini. Automobil je napravljen povodom 45. godišnjice modela GTI.

Nemački proizvođač saopštio je da proizvodnja Golfa GTI Clubsport 45 neće biti ograničena, ali ne bi bilo iznenađenje da model bude povučen iz kataloga sledeće godne.

Kozmetičke novosti u odnosu na standardni GTI Clubsport su nove felne od 19 inča, matriks LED svetla, veći zadnji spojler i kontrastni crni krov. Dodati su i Akrapovič sportski izduvni sistem i unikatne grafike sa oznakama 45. Kabina je dobila nova sportska sedišta sa GTI logom. Nov je i sportski upravljač, takođe sa oznakama 45.

Specijalnu ediciju pogoni dvolitarski turbo benzinski motor sa četiri cilindra, koji proizvodi 300KS i 400Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je 55KS i 30Nm više od standardnog Golfa GTI osme generacije.

Jedini ponuđeni menjač je sedmostepeni automatik sa dva kvačila, a snaga se prenosi na prednje točkove preko elektronski kontrolisanog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Ubrzanje od 0-100km/h traje 5,6 sekundi.

Clubsport 45 može da se unapredi paketom Race, koji obuhvata novi izduvni sistem i uklanjanje ograničenja maksimalne brzine, pa ona premašuje standardnih 250km/h.

Prva generacija Golfa GTI imala je premijeru 1976. godine i smatra se da je taj automobil dao veliki doprinos popularizaciji snažnih hečbek modela. Volkswagen je od tada prodao 2,3 miliona primeraka sa ovom značkom, što znači da je ovo najuspešniji svetski kompaktni sportski model.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here