Električni Cirtoen Berlingo prelazi 270km

0
43

Ovo je novi putnički Cirtoen e-Berlingo, koji sa električnim pogonom stiže u prodajne salone u oktobru. Prethodno je predstavljena kombi verzija ovog modela.

Za pogon e-Berlinga iskorišten je poznati sistem iz grupacije Stellantis, koji koriste mnogi modeli, od Peugeota e-208 do Opel Vivara-e. Sastoji se od baterije od 50kWh i elektromotora snage 135KS na prednjoj osovini. Deklarisana autonomija je 270km.

Postoje tri režima vožnje: Eco, Normal i Power. Prvi ograničava snagu motora na samo 80KS i ublažava rad sistema za grejanje i hlađenje kabine da bi se što više čuvala energija. Drugi podiže snagu na 108KS i Citroen navodi da je on najpovoljniji za svakodnevnu upotrebu vozila.

Režim Power otključava svih 135KS, što je korisno kada je vozilo više opterećeno. Postoji i dodatni B mod u kojem se nivo rekuperacije energije kočenja toliko pojačava da je moguće voziti bez korištenja kočnice, pošto vozilo počinje da usporava odmah pri otpuštanju gasa.

Baterija se puni za oko 7,5 sati na kućnom punjaču od 7,5kW. Sa punjačem od 100kW 80% napunjenosti se postiže za 30 minuta. Citroen garantuje da će baterija zadržati najmanje 70% kapaciteta u prvih osam godina vlasništva.

Pošto je baterija smeštena ispod poda, u električnom Berlingu ima isto mesta kao u verzijama sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Vozilo ima dve konfiguracije – pet sedišta sa kraćim razmakom među osovinama i prtljažnikom od 775l, kao varijantu sa trećim redom sedišta, većim međuosovinskim razmakom i prljažnim prostorom zapremine 1050l. Suvozačko sedište može se takođe oboriti radi prevoza predmeta dužine 3050mm unutar vozila. Dodatni prostori u kabini za predmete su zapremine 167l.

Putnički Berlingo na struju dobio je plavi trim Airbump panela i prednjih usisnika, kao i par jedinstvenih oznaka da bi se razlikovao od standardnih verzija.

U kabini se nalazi specifični menjački selektor, osmoinčni ekran za multimediju i desetoinčna digitana tabla sa instrumentima. Na raspolaganju je poseban meni sa informacijama o potrošnji energije, regenerativnom kočenju i preostaloj napunjenosti baterije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here