Novi Land Rover Defender sa V8 motorom

0
36

Javnosti je predstavljen dugo očekivani Land Rover Defender sa V8 motorom, uz seriju izmena u čitavoj porodici ovog modela. Petolitarski V8 motor sa kompresorom, poznat iz modela Range Rover Sport i Jaguar F-Type, proizvodi 532KS i 625Nm, što znači da je ovo najsnažniji serijiski Defender ikada.

Ujedno je i najbrži, pošto iz mirovanja do 100km/h stiže za 5,2 sekunde, a u verziji sa kraćim međuosovinskim razmakom i troja vrata dostiže maksimalnih 240km/h. Defender 90 košta 98.505 funti, a duži Defender 100 sa pet vrata košta 101.150 funti.

Nova varijanta sa V8 motorom vizuelno se razlikuje od ostalih po četiri cevi izduvnog sistema, sivim felnama od 22 inča i plavim kočionim čeljustima. Izduvni sistem emituje jedinstven zvuk za ovaj model u poređenju sa Defenderima sa četvorocilindričnim i šestocilindričnim motorima.

U kabini je standardni kožni upravljač presvučen alkantarom, a poluge za menjanje stepena prenosa su hromirane. Kontrastni crni krov dostupan je ako je osnovna boja siva ili bela, a ove kombinacije boja primenjene su i na poklopcu motora i zadnjem kraju, sa mat efektom.

Land Rover je, pored brzine modela koja je testirana u agresivnim vožnjama na Nirburgringu, fokusiran i na upravljivost, pa je izvršena serija izmena na šasiji da bi vozilo bilo što agilnije uz poboljšanje tempa na pravcu.

Pored standardnih režima za vožnju van puteva, V8 ima i postavku Dynamic, koja pooštrava odziv na gas i ukrućuje amortizere sa varijabilnim radom na putevima i van njih. V8 ima i deblje antirol šipke radi što sigurnijeg prolaska kroz krivine, kao i novu kontrolu zadnjeg diferencijala koja menja obrtni momenat na točkovima zadnje osovine radi postizanja što boljeg prijanjanja.

Defender se sada može dobiti i sa većim ekranom dijagonale 11,4 inča, novim interfejsom Pivi Pro multimedijalnog sistema, bežičnim punjenjem telefona i pojačavačem signala.

U ponudi su sada i tri nova stilska paketa sa detaljima za karoseriju, kombinacijama boja za donji segment vozila i bogatijim paketima opreme, koji obuhvataju grejanje prednjih sedišta i njihovo podešavanje na 12 načina, novi kožni tapacirung, matriks LED svetla i vazdušno ogibljenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here