Merecdes-Benz C klasa – prve slike

0
10

U medije su procurele prve fotografije eksterijera i enterijera nove Mercedes-Benz C klase uoči zvanične premijere. Slike otkrivaju da je nova kompaktna limuzina vizuelno usklađena sa A, E i CLA porodicom.

Pored naglašenijih linija karoserije, čini se da će C klasa dobiti i neke tehnologije iz luskuzne S klase. Multimedijalni sistem je potpuno prerađen da bi primio drugu generaciju MBUX softvera, a orijentacija centralnog ekrana promenjena je iz horizontalne u vertikalnu.

Nema više ni rotaconog kontrolera niti fizičkog selektora menjača, a njihove funkcije su prenesene na ekran osetljiv na dodir koji se nalazi na upravljaču. Instrument tabla je potpuno digitalizovana.

Nov je i dizajn ventilaconih otvora, a u ponudi će očigledno biti i sistem za prikazivanje podataka na vetrobranu u boji. Raniji špijunski snimci otkrili su da će u ponudi pored limuzine biti i karavan sa novim dizajnom zadnjih svetlosnih grupa i enterijerom pod uticajem nove S klase.

C klasa je potpuno redizajnrana i biće opremljena izrazito efikasnim hibridnim pogonskim jedinicama sa naprednom tehnologijom autonomne vožnje.

Mercedes je uložio veliki trud i temeljno preradio C klasu da bi ponovo privukao kupce posle velikog  pada prodaje ovog modela u prethodnim godinama, pošto se kupci sve više opredeljuju za SUV forme. Očekuje se da će model stići u prodajne salone sredinom godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here