Predstavljen novi Nissan Qashqai

0
11

Treća generacija Nissana Qashqai stiže na tržište kao potpuno prerađen model, sa novim stilom, unapređenom praktičnošću, poboljšanom bezbednošću i efikasnijim motorima, uključujući potpuno novi hibridni pogon.

Dizajn eksterijera je evolucija izgleda prethodne generacije. Automobil je porastao u dužinu za 35mm, a u širinu za 32mm. Produžen je i međuosovinski razmak, pa su putnici na zadnjim sedištima dobili dodatnih 28mm prostora.

Postoji 11 opcija za boju karoserije, a pet se može kombinovati sa kontrastnim krovom. Veličina felni je od 16 do 20 inča. Prtljažnik je povećan za 74l na 504l, a prtljažni prostor ima dodatno osvetljenje i utičnicu od 12V, što prethodna generacija nije imala.

Kabina novog Qashqaija predstavlja veliki korak napred u odnosu na dosadašnji model u pogledu dizajna i završne obrade. Horizontalno orijentisana arhitektura obuhvata ekran za multimedijalne sadržaje postavljen na vrh centralne konzole, dok su ventilacioni otvori i kontrole klima uređaja pomereni nadole.

Ekran za informativne i zabavne sadržaje sada ima dijagonalu od devet inča i bolju rezoluciju, a tu su i onlajn servisi sa podacima o cenama goriva, kamerama koje snimaju brzinu vozila u saobraćaju i Google Street View prikazom. U ponudi su Android Auto i Apple CarPlay tehnologije.

Vozač pred sobom ima digitalnu instrument tablu od 12,3 inča i može da konfiguriše prikazivanje podataka na više načina preko kontrola na upravljaču. U najvišem paketu opreme postoji i sistem za prikazivanje informacija na vetrobranu na polju dijagonale 10,8 inča, što je najviše u ovom segmentu.

NissanConnect aplikacija omogućava vlasnicima da daljinskom komandom kontrolišu zaključavanje vozila, svetla i sirenu, kao i da šalju odredišta u navigacioni sistem.

Japanski proizvođač izbacio je iz ponude dizelske motore, a sada je osnova svih pogonskih opcija evolucija 1,3 litarskog DIG-T turbo benzinskog agregata, koji se kombinuje sa blagom hibridnom tehnologijom. To dodaje 22kg težine, ali smanjuje emisiju CO2 za 4g/km.

Motor proizvodi 140KS ili 158KS i do 270Nm maksimalnog obrtnog momenta. U osnovnim modelima pogon je na prednjim točkovima, a pogon na svim točkovima je opcija za najsnažniji blagi hibrid. U ponudi je i CVT automatski menjač.

Najveća novost je hibridna jedinica sa oznakom e-Power sa varijabilnom kompresijom 1,5 litarskog turbo benzinskog motora i električnim agregatom. Ukupna snaga sistema je 186KS i 330Nm, a pogon je samo na prednjim točkovima.

U ovom sistemu SUS motor nikada ne pogoni direktno točkove, nego služi kao generator i puni malu bateriju, koja potom šalje energiju u električni agregat. Nissan tvrdi da se zahvaljujući tome novi Qashqai ponaša kao potpuno električno vozilo u smislu isporuke obrtnog momenta i ubrzanja. Još nisu objavljeni zavnični podaci o potrošnji i emisiji CO2.

Vozaču pomažu poboljšani bezbednosni sistemi, poput adaptivnog tempomata, pokrivanja slepih tačaka, automatskog kočenja i pri kretanju unazad. Prodaja nove generacije Qashqaija počinje na leto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here