Maserati priprema SUV Grecale

0
36

Maserati je ovim slikama najavio budući SUV Grecale, koji će biti manji srodnik Levantea. Novi krosover srednje veličine imaće premijeru krajem godine i biće konkurent Porsche Macanu i BMW-u X3.

Objavljene slike potvrđuju da sa Grecaleom neće biti uveden novi dizajneski jezik, nego će se automobil oslanjati na poznati Maseratijev stil. Očekuje se da će novi model koristiti platfromu Alfa Romeo Stelvija i da će imati trolitarski V6 motor iz novog MC20.

Performanse nisu potvrđene, ali je poznato da pomenuti agregat može da isporuči 700KS i 730Nm. Za očekivati je da u Grecaleu bude ublažen. U ponudi će biti i potpuno električni pogon, a zvaničnih detalja još nema. Maserati je ranije nagovestio da će električna arhitektura raditi pod naponom od 800V i da će podržavati brzo punjenje snagom do 300kW.

Od 2022. godine svi Maseratijevi potpuno električni modeli u imenu će imati sufiks “Folgore”, što znači “munja”. Kupci će moći da odaberu i neki elektrifikovani pogonski sklop, a jedna od opcija za komponentu hibridnog pogona je dvolitarski benzinski agregat iz Ghiblija, čiji su nosači kompatibilni sa platformom Stelvija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here