F1: Alfa Tauri pokazao bolid za novu sezonu

0
10

Red Bul “junior” postavka je pokazala bolid za novu F1 sezonu. Nakon Meklarena ovo je druga ekipa koja je predstavila bolid za 2021.

Ekipa iz Italije, i druga postava Red Bula, pokazala je svoj bolid i naslednika svog prvenca. Oznaka bolida je AT02 i on predstavlja blagu evoluciju prošlogodišnjeg bolida. Nov bolid će imati težak zadatak, jer je ekipa imala prilično uspešnu 2020. godinu u kojoj je Pjer Gasli došao i do pobede na trci u Monci. Ekipa je prošle godine osvojila 107 poena, a kada se to sagleda kao broj poena koji je za samo 24 poena manje od velikog Ferarija, onda je jasno zašto je prošla sezona bila izuzetna za Alfa Tauri.

Pored očiglednih aero izmena na kanalima za hlađenje kočnica, tu su i izmene na podu u skladu sa novim pravilima. Ipak iz ekipe kažu da izmene nisu samo izmene koje su podrazumevane novim pravilima po pitanju aerodinamike, već je ceo bolid pretrpeo poboljšanja, ali je ipak akcenat bio na gubicima usled promena pravila po pitanju aerodinamike. Bitno je napomenuti da je ekipa, i pored dozvole da koristi elemente vešanja bratske Red Bul ekipe, odlučila da zadrži svoja tehnička rešenja iz 2020. Ipak potrošeni su neki krediti za modifikacije i to jedan za nos bolida, odnosno prednje krilo, a drugi za unapređenje elemenata prednjeg vešanja koje je prouzrokovano korišćenjem delova upravljanja koji su preuzeti sa Red Bul bolida iz 2020. Tehničke inovacje su jedno, a vozačka postavka je druga novina. Gasli je ostao u ekipi, dok je Kvijat svoje mesto morao da ustupi Cunodi, to će biti debitantska sezona za mladog vozača Hondine akademije. Ekipa je, naravno, ostala verna Hondi i za ovu sezonu, dok će za narednu sezonu morati da potraži druga rešenja, obzirom da a onda napušta F1. Po poslednjim informacijama Red Bul će preuzeti Hondin razvoj, što se moglo i očekivti, tako da možemo očekivati i agregate sa Red Bul brendom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here