Dacia Bigster koncept

0
453
NAS SPONZOR

Dacia je prikazala koncept Bigster, kojim najavljuje SUV srednje veličine koji će u katalogu biti iznad popularnog Dustera. Novi model je deo plana o širenju ove budžetske marke u profitabilni C segment.

Bigster najavljuje jedan od tri nova modela koje će rumunska marka predstaviti do 2025. godine, uz novi Sandero, Logan i električni Spring koji se prodaju od ove godine.

Nova mašina će biti pravljena na platformi CMF-B, koju je razvio savez Renault-Nissan-Mitsubishi. Budući modeli marke Dacia prodavaće se sa pogonom na LPG, a imaće i hibridne pogone.

Koncept Bigster dugačak je 4,6 metara, a opisan je kao način na koji Dacia čini C segment pristupačnim i isporučuje veće i sposobnije vozilo po ceni koju bi kupci očekivali od nižeg segmenta.

Šef dizajna u rumunskoj kompaniji Alehandro Mesonero-Romanos rekao je da koncept Bigster predstavlja evoluciju ove marke i da dokazuje da pristupačnost ne mora da bude u suprotnosti sa atraktivnošću.

Dacia je sada u okviru grupe Renault povezana sa ruskom markom Lada, pa se mogu očekivati i dodatni modeli iz ove sradnje uz zadržavanje osobenosti obe marke. Svi budući modeli Dacije i Lade koristiće CMF-B platformu.

Prethodni tekstJaguar F-Type Reims Edition
Sledeći tekst2022 NIO ET7

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here