Volkswagen razvija robota za punjenje baterija

0
19

Volkswagen je prikazao prototip mobilnog robota za punjenje baterija električnih automobila bez prisustva vozača. Robot je u stanju da puni baterije vozila u garažama koje nemaju infrastrukturu za pojedinačna mesta za punjenje.

Robot prenosi mobilnu bateriju do vozila koje čeka i punjača. Kada dobije poziv preko aplikacije ili iz samog vozila preko sistema povezanog sa infrastrukturom, samostalno dolazi do automobila i potom ga povezuje sa mobilnom baterijom.

Robot potom odlazi do drugog vozila koje čeka na punjenje, a kasnije se vraća po ispražnjenu bateriju iz koje je napunjeno vozilo.

Brojni senzori omogućavaju robotu da se kreće po parkingu, odnosno garaži, a u zavisnosti od njene veličine moguće je da se istovremeno aktivira više robota da bi se za kraće vreme opslužio veći broj automobila. Volkswagen napominje da instalacija ovog rešenja nije komplikovana i da vlasnici garaža lako mogu da elektrifikuju svoje parkinge.

Volkswagenov robot za punjenje baterija električnih automobila predstavljen je kao koncept pre godinu dana, a sada se stiglo do faze prototipa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here