Alpha Ace – retro dizajn i električni pogon

0
18

Kompanija iz Kalifornije Alpha Motor Corporation predstavila je model Ace, koji je karakterističan po modernom električnom pogonu i rerto dizajnu. Kompanija već prima narudžbine, a konačna cena još nije formirana.

Izgled automobila inspirisan je malim sportskim evropskim modelima iz šezedesetih godina prošlog veka. Prednji kraj sa četvrtasim svetlosnim grupama podseća na originalni Ford Eskort, a glatka linija krova na razne druge modele iz tog perioda, poput Fiata 850 Coupe i NSU Sport Prinza. Ace je dugačak 4180mm.

Enterijer je izrazito minimalistički. Jedini vidljivi fizički taster služi za startovanje motora i nalazi se na dnu trokrakog upravljača i pored selektora prenosa. Ekran u orijentaciji portreta smešten je na sredinu centralne konzole, a na njemu se prikazuju parametri vožnje i multimedijalni sadržaji.

Kabina je naizgled obložena kvalitetnim, ali nenametljivim materijalima. Ručke za vrata napravljene su od kože.

Prema preliminarnim specifikacijama, Ace će imati autonomju veću od 400km, a od 0-100km/h ubrzavaće za oko 6 sekundi. Snaga se prenosi isključivo na zadnje točkove.  Automobil se za sada prikazuje kao kupe, ali Alpha navodi da je na ovoj modularnoj platformi moguće napraviti limuzinu i krosover.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here