Fiat ukida 124 Spider i 500L u Americi

0
19

Fiat je saopštio da od sledeće godine na tržištu SAD neće prodavati modele 124 Spider i 500L i da ostaje samo sa modelom 500X. U kratkom saopštenju objavljen je cenovnik za 500X i ne navodi se više detalja o ovoj odluci.

124 Spider je bio predstavljen kao model za 2017. godinu, a njegovo ukidanje u Americi nije previše iznenađujuće. Prošle godine je direktor Fiata Olivije Fransoa rekao da je nova generacija ovog modela “malo  verovatna” i da je sadašnja generacija bila profitabilna najviše zahvaljujući zajedničkom razvoju sa Mazdom i njenom Mitom.

500X je u segmentu sa mnogo većim prodajnim potencijalom nego modeli 124 Spider i 500L. 500X će u Americi od sledeće godine biti pojačan paketima opreme Value i Sport, koji donose stakleni krov, LED prednja svetla, navigaciju, parking senzore i Beats audio sistem.

Povratkom na samo jedan model na američkom tržištu, Fiat se vraća na situaciju iz 2011. godine, kada se vratio u SAD samo sa modelom 500. Ovaj model je povučen sa tržišta prošle godine, neposredno pre premijere osvežene verzije u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here