Snimljen Jeep Cherokee prototip

0
20

U medije su stigli špijunski snimci restilizovane verzije modela Jeep Cherokee, koji je skoro spreman za premijeru. SUV srednje veličine biće predstavjen sredinom 2021. godine kao model za 2022. godinu, a sudeći prema ovim snimcima biće veći nego do sada.

Prototip je veći od aktuelnog modela Grand Cherokee, naročito u segmentima međuosovinskog razmaka i zadnjeg prepusta. Automobil će doživeti evoluciju sadašnjeg dizajna, a neki od elemenata koji će biti zadržani su prepoznatljiva prednja rešetka sa sedam proreza, četvrtasti blatobrani u kutijasti oblik karoserije. Svetlosne grupe su nešto uže.

Na zadjem kraju vidljiva je konstrukcija nezavisnog ogibljenja, kao i uvučeni završetak izduvnog sistema radi postizanja što većeg silaznog ugla, što je važno za vožnju van puteva.

Novi Cherokee će koristiti modifikovanu verziju FCA platfrome sa pogonom na zadnjim točkovima, koja je imala premijeru 2017. godine u Alfa Romeo Giuliji. Interni naziv platforme je Giorgio, a ona može da podrži SUV modele sa dva i tri reda sedišta.

Očekuje se da će budući Jeep Cheroke u osnovnoj specifikaciji koristiti V6 motor, kao i da će se u ponudi naći plag-in hibridni i blagi hibridni pogon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here