Enterijer novog Nissana Qashqai

0
87
NAS SPONZOR

Nissan je objavio slike izgleda unutrašnjosti nove generacije modela Qashqai. Japanska marka navodi da će novi model biti praktičniji i da će imati napredniju tehnologiju i bolju opremu, a da će karoserija biti neznatno veća nego do sada.

Treća generacija Qashqaija biće duža za 35mm i šira za 30mm, a u kabini će biti 22mm više prostora za kolena i 28mm za ramena na prednjim sedištima. Za putnike napred i nazad biće 15mm više prostora za glave.

Premeštena je pozicija držača za čaše u donji deo centralnog grebena i tu je nova površina za bežično punjenje telefona koja može da primi i najveće telefone na tržištu.

tehnološki paket je pojačan novim multimedijlanim sesitemom sa ekranom od 9 inča i serijom fabričkih aplikacija, uključujući praćenje potrošnje goriva, sakupljanje podataka o stanju u saobraćaju i lokaciju kamera za snimanje brzine vozila od kompanije TomTom.

Digitalna instrument tabla ima dijagonalu 12,2 inča, a polje za prikazivanje podataka na vetrobranu je dijagonale 10,8 inča. Tu se mogu prikazivati brzina vozila, navigacija i informacije od sistema koji pomažu vozaču. Japanska kompanija za kompjuterske igrice Bandai Namco angažovana je da napravi različite zvukove za upozorenja.

Prednja sedišta mogu da imaju funkciju masaže, što je, prema navodima Nissana, novost u Qashqaijevom segmentu. Nissan se nada da će sve ove novosti pomoći da se privuku kupci koji dolaze iz segmenta većih vozila, pošto se nudi sličan nivo udobnosti.

Prtljažnik je povećan za 74 litra i sada ima zapreminu 504 litra. Jedan deo prtljažnika obložen je tepihom, a drugi ima tvrdu plastičnu podlogu.

Novi Qashqai prelazi na CMF-C platformu saveza Renault-Nissan- Mitsubishi. Reč je o unapređenju sadašnje arhitekture u kojoj ima više ojačanog čelika. Konstrukcija je lakša, ali i kruća za 41% nego do sada. Nissan obećava i značajano poboljšanje upravljivosti.

Prethodni tekstF1: Perez pobednik prvi put u F1 karijeri
Sledeći tekst2021 Honda CR-V

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here