BMW i8 koncept

0
1813
Image

 

BMW je predstavio i8 koncept vozilo, koje jasno pokazuje jedan od pravaca u kojem će se BMW kretati, kada je u pitanju električni pogon. Promocija serijskog i8 se očekuje 2014. godine.

Nova "i" generacija modela će, poput standardnih modela, nuditi neke karoserije orijentisane ka udobnosti, dok će drugi biti sportski orijentisani. BMW i8 je upravo sportski orijentisani proizvod koji nudi ubrzanje od 0 do 100kmč za manje od 5 sekundi uz prosečnu potrošnju nižu od 3l/100km.

Image

Image

 

Hibridni pogon sa utičnicom (plug-in) ima ukupnu snagu od 260kW (353KS) i omogućava vožnju na potpuno električni pogon u dužini od 35km. Ovakva autonomija je u većini slučajeva dovoljna za relacije kuća-posao ili kuća-prodavnica. Za vožnje van grada asistenciju elektro pogonu pruža trocilindrični benzinski agregat koji u saradnji sa elektro pogonom omogućava maksimalne brzine veće od 250kmč, pa otud i elektronska blokada na 250kmč. Hibridni sportski automobil i pored zavidnih performansi omogućava transport do četiri odrasle osobe (zapravo 2+2).

Image

Image

 

Turbo trocilindrični agregat zapremine 1,5l razvija 220KS i 300Nm, dok elektro motor razvija 175KS/250Nm. Elektro motor snagu prenosi na prednju osovinu, dok benzinski agregat pogoni zadnju tako da, u zavisnosti od režima rada, možete imati prednji, zadnji ili integralni pogon.

Image

Image

Image 

BMW je za ove modele pripremio čitav niz inovativnih sistema, koji će ne samo pružati pomoć vozaču (nalaženje parking mesta, olakšan sam proces parkiranja i slično) već su to sistemi koji omogućavaju povezivanje više vozila u jednu mrežu koja bi omogućila lakše deljenje vozila između više vozača. Sistem ParkatmyHouse omogućava kompaniji BMW i Ventures da ponudi kupcima mogućnost iznajmljivanje parking mesta ispred njihovih kuća na kraće ili duže vreme.

Image

Image

Image

Image 

BMW Lepizig fabrika će biti zadužena za proizvodnju i modela, a već je najavljena investicija od 400 miliona EUR za povećanje kapaciteta te fabrike do 2013. godine, kao i povećanje broja radnika za 800.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here