Mclaren najavio model Artura

0
37

Ovo je prvi zvanični pogled na novi McLaren Artura, koji će biti zamena za sada već davno predstavljeni 570S. Reč je o projektu koji je pokrenut od praznog lista papira, a automobil je kreiran oko monokoka od ugljeničnih vlakana i ima novi V6 hibridni motor sa dva turba.

Premijera je najavljena za početak sledeće godine, a početak prodaje očekuje se pre leta. Kada stigne na tržište, novi supermodel biće osveženje u segmentu gde se još nadmežu Ferrari F8 Tributo i Lamborghini Huracan Performante.

Britanska marka se, sudeći prema patentiranim nacrtima, rukovodila evolutivnim principom u razvoju dizajna i uskladila svoj početni model sa ostatkom kataloga.

Artura će imati prednja svetla slična jedinicam na modelu Speedtail, a argesivni prednji kraj deliće dizajenrske elemente sa modelom Senna, doks u velike izduven cevi na zadnjem kraju skoro identične onima na modelu 720S.

McLaren je potvrdio perdviđawa o novom V6 hibridnom motoru, ali konkretni tehnički detalji još nisu poznati. Proizvođač je objavio da će sistem osiguravati jednake performanse kao odlazeži V8 agregat uz bolji odziv na komande i povoljniju potrošnju goriva.

Artura će moći da se kreće i korištenjem samo električne energije, na primer u gusto naseljenim oblastima. Novi karbonski monokok kreiran je da bi se maksimalno iskoristile mogućnosti hibridnog pogona.

Ova struktura proizvodiće se u McLarenovoj bazi u šefildu, ali detalji njenog dizajna tek treba da budu potvrđeni. Kompanija je saopštila da će ona doprineti da se poništi negativni efekat veće težine hibridnog pogona sa električnim motoromm i baterijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here