F1: Hamilton pozitivan na COVID-19

0
46

Vozač Mercedesa i novi-stari šampion F1 je pozitivan na COVID-19, te tako neće nastupati na narednoj trci, a upitan je i povratak do kraja sezone.

Hamilton je osigurao titulu nakon VN Turske, pa tako pozitivan test nema uticaj na ishod šampionata, kako u konkurenciji vozača tako i u konkurenciji timova. Ipak, Hamilton je priično razočaran što neće nastupati na narednoj trci koja se takođe vozi u Bahreinu, ali sa novom konfiguracijom staze koja nije vožena u F1.  Hamilton je imao blaže simpotme, kako je saopšteno, te se podvrgao testu koji je da pozitivan rezultat. Nakog toga je imao još jedan test na kome je takođe rezultat bio pozitivan i Luis je sada u izolaciji 14 dana prema propisanim merama koje su na snazi u Bahreinu.

Ove godine su tri vozača imala pozitivan test na COVID-19, podsećamo da su oba vozača Rejsing Point ekipe, Perez i Strol, propustili trke usled pozitivnih testova.

Ovo otvara i pitanje ko će zameniti Hamiltona, ali i da li će se šampion vratiti do kraja sezone (poslednja trka se vozi 13.12 u Abu Dabiju) pa je malo verovatno da će se Hamilton pojaviti na stazi do kraja sezone. Nekoliko imena je u igri za zamenu, a spominju se Vandorn (rezerva Mercedesa), zatim Rasel (junior Mercedesa i aktuelnii vozač Vilijamsa koji vapi za nekim drugim mestom), a naravno tu je i “večita zamena” Niko Hulkenberg koji je i dalje bez angažmana, a već se poavljivao kao zamena za gore pomenute vozače Rejsing Point ekipe.

Svakako nas očekuje interesantan vikend, jeste da je borba za titulu gotova, ali borba za treće mesto u šampionatu timova je izuzetno interesantna, a izostajanjem Hamiltona se definitivno otvaraju neka mesta na podijumu koja mogu dosta da prevagnu u ovoj borbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here