Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologata

0
45

Lamborghini je predstavio model Huracan Super Trofeo Omolagata, naslednika verzije Performante. Reč je o automobilu koji se može opisati kao trkački model prilagođen vožnji na običnim putevima. STO je u Lamborghijevom katalogu iznad Huracana Evo i dolazi isključivo sa pogonom na zadnjim točkovima.

Huracan STO je lakši za 43kg od modela Performante zahvaljujući upotrebi ugljeničnih vlakana za više od 75% karoserije. Vetrobran je lakši za 20%, a magnezijumske felne od 10 inča dolaze sa Brifgestone Potenza pneumaticima u konfiguracijama za put i stazu. Automobil je težak 1.339kg, što je na nivou standardnog evropskog kompaktnog hečbeka sa trocilindarskim motorom.

STO je dobio i određena aerodinamička unapređenja na prednjem i zadnjem kraju, a posebno se ističe podesivi zadnji spojler čija je efikasnost povećana za 37%. Ovaj element stvara 53% više vertikalne sile nego kod modela Performante.

Kočnice su poboljšane ugradnjom Brembo CCM-R karbon-keramičkih elemenata. Lamborghini je u STO ugradio tri režima vožnje: STO (put), Trophy (staza) i Rain (kiša). Motor je identičan kao u Huracanu Evo i Performante – 5,2 litarski atmosferski V10 koji proizvodi 640KS i 565Nm maksimalnog obrtnog momenta (u druga dva modela ta vrednost je 600Nm).

Enterijer i eksterijer mogu da se uređuju u ogromnom broju kombinacija boja i završne obrade kroz program Ad Personam, a automobil sa slika ima karbonske strukture sedišta, pojas koji se vezuje u četiri tačke i delimično ogoljeni pod od ugljeničnih vlakana.

Huracan STO ubrzava od 0-100km/h za 3 sekunde, a do 200km/h stiže za 9 sekundi. Maksimalna brzina je 310km/h, a Brembo kočnice zaustavljaju vozilo sa 100km/h za 30 metara.

Lamborghini je saopštio da isporuke novog modela počinju na proleće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here