Morgan P101 za kraj proizvodnje

0
34

Morgan je predstavio trotočkaš iz ograničene serije P101 sa jedinstvenim dizajnerskim elementima i podešavanjima u odnosu na standardni model, čime se završava skoro desetogodišnja proizvodnja ove serije.

Biće napravljena samo 33 primerka, a početna cena je 45.000 funti. Proizvodnja ovog trotočkaša završava se 2021. godine, kada bude isteklo odobrenje za upotrebu motora S&S. Morgan je saopštio da će napraviti naslednika, ali za sada nema detalja.

Za razliku od standardnog automobila, P101 je namenjen samo za jednu osobu, dok je suvozačka pozicija pokrivena kompozitnim materijalom od smole. Providni panel je zlatne boje, što je referenca na materijale korištene u trkačkim modelima tokom sedamdesetih.

Još jedan dodatak je poklopac točkova koji ima i aerodinamičku pored estetske funkcije. Poklopac je u boji karoserije. P101 je poseban i po paru Hella lampi u donjem segmentu prednjeg kraja, koje imaju i funkciju smanjenja turbulencija oko ogibljenja.

Ostali specifični detalji su keramička presvlaka na izduvnim cevima u različitim bojama. Tu su i minijaturni vetrobran, izloženi zakivci i grafike unikatne za model iz ove organičene serije.

Za karoseriju su u ponudi srebrnobela i crna boja u kombinaciji sa četiri vrste grafika, među kojima su one koje su inspirisane vojnim vozilima ili borbenim avionima iz Drugog svetskog rata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here