Volkswagen: Milijarda EUR za proizvodnju u Slovačkoj

0
30

Volkswagen planira da uloži milijardu EUE u svoju fabriku u Slovačkoj, uključujući 500 miliona EUR za proizvodnju nove gerenacije modela Passat i Škoda Superb, saopštio je predsednik Volkswagena u ovoj zemlji Oliver Gribnerg.

Ulaganja će zahvatiti više projekata u vezi sa nekoliko modela koji se prave u Slovačkoj i zahvaljujuči tome biće otvoreno 2.000 radnih mesta u narednim godinama.

Automobilska industrija, koji u Slovačkoj čine Volkswagen i još tri proizvođača, čini osnovu sektora proizvodnje i izvoza u ovoj zemlji.

Škoda je prošle sedmice saopštila da će proizvodnja njenog tehnološki naprednog modela Superb biti premeštena u Slovačku. Superb i Passat dele platformu i mnoge delove.

Ova odluka Volkswagena usledila je posle otkazivanja plana o premeštanju proizvodnje u Tursku. Ovo je uznemirilo sindikate u kompaniji Škoda Auto u Češkoj, gde se Superb proizvodio u prethodne dve decenije.

Grinberg je rekao da neće biti povećan proizvodni kapacitet u fabrici, koja je prošle godine napravila 377.750 automobila. Ova fabrika do sada je pravila modele Audi Q7 i Porsche Cayenne i izvozi 99% svojih proizvoda.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here