G-Power GM5 Hurricane RR

0
73

G-Power se skoro pola veka bavi BMW automobilima, a najnoviji proizvod je G5M Hurricane RR, zasnovan na F90 M5 modelu. Ranije ove godine prikazana je RS verzija, ali ova dolazi sa 11 značajnih hardverskih izmena.

Ispod poklopca motora je 4,4 litarski V8 motor sa dva turba koji proizvodi 625KS i 750Nm u specifikaciji za M5 Competition. U G-Poeru su smatrali da je to nedovoljno za njihove mušterije, pa je izmenama softvera i mehaničkih komponenti snaga povećana na 900KS, a maksimalni obrtni momenat je ograničen na 785Nm iz predostrožnosti prema ostatku pogonskog sklopa.

Ovo je postignuto ugradnjom dva nova turba i većih usisnika. Pojačani su klipovi i klipnjače, ugrađen je veći hladnjak i novi GP Venturi poklopac motora sa dodatnim otvorima za hlađenje.

Performanske nisu objavljene, ali je poznato d slabiji G5M Hurricane RS ubrzava od 0-100km/h za 2,5 sekundi i dostiže maksimalnih 350km/h.

Ugrađen je novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika sa sportskim katalizatorom i dodat je GP-900 softver za ECU modul. Nove lagane kovane aluminijumske felne doprinose smanjenju mase, a ogibljenje sadrži elemente koji objedinjuju amortizere i opruge.

G-Power G5M Hurricane RR konverzija može da se poruči, a to zadovoljstvo košta 115.000 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here