U poseti BMW M odeljenju

0
6697

Nakon obilazaka BMW Classic i BMW Welt odeljenja, na redu je bilo sportsko odeljenje BMW-a. Natpis pored izloženog M3 je najbolje govorio gde smo: „M – Najsnažnije slovo na svetu“.

Drugi dan naše ekspedicije je počeo jako lepo – sunce je izgrejalo i bilo je skoro 20C (u 8.30) iako je prethodnog dana bilo tmurno i sa podnevnom temperaturom od 15C. Proći kroz centar Minhena sa brojnim radovima na bitnim deonicama nije lak posao, pa smo krenuli nešto ranije kako ne bi smo kasnili. BMW M odeljenje se nalazi u severnom delu Minhena u ulici Daimler (kakva ironija, zar ne?).

 

Image

Stižemo u našem službenom BMW X3 ispred zgrade M odeljenja i upravo u tom trenutku stiže i kabriolet 118i u kome se nalazi ataše za štampu BMW Grupe zadužen za Istočnu Evropu – gospođa Irmgrad.

Ispred se nalaze redovni automobili iz BMW i MINI ponude, ali su svi opremljeni najsnažnijim motorima u ponudi – 335i, Countryman SD, 123d i slično. Za razliku od jučerašnjeg dana, kada nas je na parkingu ispred BMW Classic odeljenja sačekao BMW serije 3 sa veoma čudnom oznakom – 345xd?, ispred M odeljenja nije bilo „sumnjivih“ modela.

Image
BMW 345xd? Činjenica da je parkiran na ulazu u jednu od BMW zgrada daje za pravo da i pored diskretnog izduvnog sistema i uskih guma pomislimo – šta je pod haubom?

Dok čekamo da stigne g. Markus, odnosi sa javnošću M odeljenja, zagledamo u unutrašnjost zgrade i ništa nam ne privlači posebnu pažnju, osim nekoliko zanimljivih artikala sa M oznakama (novčanici, majce, jakne, duksevi) kao i jedan bicikl sa karbonskim ramom i cenom za koju kod nas možete kupiti polovni automobil.

U obilazak krećemo sa upozorenjem da ne možemo da fotografišemo dok ne stignemo do M studija. Izlazimo iz zgrade u koju smo ušli i na parkingu između nje i našeg cilja, M salona, nas dočekuje najveći broj M automobila na jednom mestu koje smo do sada imali priliku da vidimo. Po slobodnoj proceni preko 30 M automobila koje, na žalost, nismo imali dozvolu da slikamo. Novi F10 M5 u nekoliko varijanti, maskirani M6 i gomila drugih automobila koji potpuno ili delimično maskirani, ali i nekolikom aktuelnih M3 koji verovatno služe za razvoj postojećeg modela ili možda za razvoj nove generacije. Potpuno dekoncentrisani, nevoljno ulazimo u studio ostavljajući nekoliko hiljada KS na parkingu iza nas.

Image

 

U studiju se pored nas nalaze i tri člana mađarske automobilske redakcije koji čekaju na g. Markusa da čuju predstavljanje M odeljenja. Sam studio je podeljen u dve celine – M i Individual.

 

1 COMMENT

 1. Na slici je BMW E38 L7 Individual, a ne E32.
  I u Srbiji se trenutno vozi jedan E38 L7 Individual.

 2. Postovani!
  Ukoliko zelite znati sta je ispod haube doticnog 345xd BMW-a na slici,
  molim Vas da maknete regisracijsku oznaku sa gore navedenog auta.
  Nakon toga cu Vam reci nesto vise o tom autu.

  Pozdrav,

  Wolfgang

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here