Bentley postaje električna marka

0
67

Bentley će od 2030. godine biti proizvođač isključivo električnih automobila pošto želi da postane ugljenično neutralan do kraja ove decenije, potvrdila je britanska kompanija.

Objava je usledila u okviru strategije Beyond100, odnosno za period posle prvih 100 godina postojanja kompanije. Cilj je da Bentley postane globalni lider u održivoj luksuznoj mobilnosti.

U narednom periodu kompanija će preusmeriti svoju ponudu na plag-in hibridne pogone. U ovom trenutku Bentayga je jedini plag-in model u katalogu ove marke, ali je potvrđeno da će još dva plag-in hibrida biti lansirana sledeće godine, a očekuje se da će to biti Continental GT i Flying Spur.

Prvo potpuno električno vozilo ove marke stiže 2025. godine, ali kompanija nije precizirala o kom segmentu je reč. Koncept EXP 100 GT iz 2019. godine nagoveštava kako Bentley zamišlja električnu budućnost.

U roku od godinu dana od premijere prvog električnog modela, Bentley će u ponudi imati samo plag-in hibridne i električne modele.

Kompanija će sarađivati sa svojim snabdevačima, koji će morati da prođu proveru održivosti, da bi postala ugljenično neutralna od 2030. godine. Izmene će biti uvedene u fabrici u mestu Kru, poput većeg oslanjanja na solarnu energiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here