Auto-Dynamics Charon je tjunirani AMG C63 S

0
57

Poljska tjunerska kompanija Auto-Dynamics predstavila je svoju verziju modela Mercedes-AMG C63 iz generacije W205. Automobil je iz klase superlimuzina podignut na još viši nivo zahvaljujui velikom povećanju snage.

Auto-Dynamic sje povećao snagu V8 biturbo motora zapremine četiri litra na preko 800KS zamenom mnogih komponenti, uključujući modifikaciju turbo punjača, uklanjanje katalizatora i pretvaranje izduva u sistem sa slobodnim protokom.

Dodat je i veći interkuler, kao i usisnik u celosti napravljen od ugljeničnih vlakana. Automobil sada koristi novu mapu za ECU, a konačni rezultat je 850KS i 917Nm maksimalnog obrtog momenta.

Tjunerska intervencija obuhvatila je i ugradnju čeličnih creva za kočnice i efikasnijeg kočionog ulja. Charon ima kraće opruge i novi set BBS CI-R aluminijumskih felni od 20 inča crne boje sa Michelin Pilot Sport 4S pneumaticima dimenzija 255/30/20 napred i 275/30/20 nazad.

Eksterijer je dobio minimalistički paket koji eliminište hromirane detalje i dodaje pokrivače za kvake na vratima, suptilne AD850+ oznake i traku na poklopcu prtljažnika. Karoserija je ofarbana u mat svetloplavu metalik plavu boju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here