Lexus ukida tri modela u Evropi

0
87

Tri Lexusova modela koja su bila najduže u ponudi u ovog proizvođača u Evropi uskoro će bit izbrisana iz kataloga na starom kontinentu. Razlog je slabija prodaja modela CT, IS i RC, kao i želja proizvođača da se fokusira na krosover i SUV segment u ovom regionu.

Ova tri modela više neće moći da se poručuju u Evropi nakon što se rasprodaju sadašnje zalihe. Nijedan od njih više se ne proizvodi od leta, a Lexus ne planira da ih vrati na proizvodne trake.

“Odluka je zasnovana na evoluciji naše ponude. Ako pogledate prodaju Lexusa u Evropi i opšte stanje tržišta, evolucija ide u prvacu SUV modela”, izjavio je portparol Lexusa Auto njuzu (Auto News).

Hečbek CT prodat je u Evropi od januara do avgusta u samo 2.344 primerka, što je pad za 35% u poređenju sa istim periodom 2019. godine. U istom periodu prodata su samo 1.101 primerka limuzine IS, a RC su odabrala 422 kupca.

Daleko je bolja bila prodaja krosovera i SUV modela ove marke. U Evropi je do avgusta prodat 10.291 primerak modela UX, a slede NX sa 7.739 i RX sa 3.474 primerka.

Top limuzina ove marke LS i dalje će se prodavati u Evropi uprkos marginalnoj prodaji od samo 58 primeraka u prvih osam meseci 2020. godine.

Portparol Lexusa je objasnio da je LS vrh ponude ovog proizvođača i da sadrži mnogo invoativnih tehnologija, zbog čega je ostao u ponudi kao snažan simbol ove marke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here