2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport

0
40

Volkswagen je ponovo proširio ponudu osme generacije Golfa, ovog puta žestokom GTI Clubsport verzijom od 300KS, koja menja stari GTI TCR. Proizvođač navodi da novi Clubsport donosi još uverljivije vozne karakteristike bez kompromitovanja svakodnevne funkcionalnosti standardnog Golfa GTI.

Nova varijanta raspolaže sa 300KS posle prerade sistema koji kontrolište rad motora, ugradnje većeg interkulera i novog turba marke Continental umesto Garettovog turba u standardnom GTI.

Maksimalni obrtni momenat je povećan na 400Nm. Ove vrednosti postignute su korištenjem benzina sa 98 oktana, koji Volkswagen preporučuje umesto benzina od 95 oktana koji je preporučen za standardni Golf GTI.

Snaga se prenosi na prednje točkove preko standardnog sedmostepenog automatskog menjača sa dva kvačila. Manuelna opcija neće biti u ponudi, pošto Volkswagen tvrdi da je automobil mnogo brži sa DSG transmisijom. Clubsport ima nešto kraće stepene prenosa.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je ispod 6 sekundi, a maksimalna brzina 250km/h. Standardni GTI sa DSG menjačen stiže do stotke za 6,2 sekunde, i ima istu maksimalnu brzinu.

Pored povećanja snage, Clubsport ima “potpuno drugačije podešenu i značajno unapređenu šasiju”. VAQ elektromehanički prednji blokirajući diferencijal menja električni XDS sistem iz standardnog GTI, a kontrola njegovog rada integrisana je u menadžer dinamike vožnje. To znači da diferencijal može da radi ublaženo u režimu koji je orijentisan na udobnost, odnosno agresivno ako se odaberu sportski režimi. Ovo je nova tehnologija za Volkswagen.

Na zadnoj osovini su nova konfiguracija opruga, novi nosači amortizera i hidraulika. Vozač na raspolaganju ima čak 15 različitih podešavanja amortizera u rasponu od režima Comfort do Sport. Clubsport ima i specijalni profil za stazu Nirburgring Nordšlajfe.

Kočnice su poboljšane ugradnjom diskova prečnika 18 inča sa dvoklipnim čeljustima. Finim podešavanjem ABS sistema i kontrole stabilnosti podignut je prag proklizavanja i poboljšana opšta stabilnost pri kočenju.

Automobil je dobio veće pragove sa crnim prugama i nove felne od 18 ili 19 inča. Novi crni spojler na zadnjem kraju je glavna vizuelna razlika u odnosu na standardni GTI. Izmenjen je i difuzor, kao i završeci cevi izduvnog sistema. Kabina nije bitnije menjana i izvršen je samo redizajn tapacirunga na sedištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here