Land Rover obustavio prodaju plag-in hibrida

0
159
NAS SPONZOR

Land Rover je privremeno obustavio prodaju SUV plag-in hibridnih modela i saopštio da je najniža emisija CO2 među njegovim modelima 44g/km, a maksimalna autonomija na elektirčnu energiju 43km umesto dosadašnjih 66km. Proizvođač nije precizirao o kojem je modelu reč, ali je saopštio da joj je cilj da poboljša ove vrednosti u budućnosti.

“Rad se nastavlja dok se posao oporavlja tokom pandemije COVID-19, a cilj je da isporučimo veću električnu autonomiju i niže CO2 vrednosti”, navodi Land Rover i dodaje da će dva SUV modela na koje se ovo odnosi i dalje biti među liderima u svom segmentu kada je reč o autonomiji i potrošnji.

Narudžbine će se ponovo primati od 26. oktobra, navodi britanska kompanija.

Obustava prodaje će naneti štetu kompaniji koja računa na SUV modele da bi njena flota bila ispod propisanog limita CO2 od 132g/km, kako bi ove godine izbegla plaćanje kazni u Evropskoj uniji.

Nedavna analiza grupe Transport & Environment, koja promoviše upotrebu zelene energije, pokazala je da je Jaguar Land Rover najdalje od propisane vrednosti CO2 među svim proizvoćačima kada je reč o prodaji u prvoj polovini godine. Prema ovom proračunu, ova kompanija u proseku prelazi ograničenje za 13g/km.

Ukoliko plag-in hibridne verzije modela Evoque i Discovery Sport budu zadržale vrednosti ispod 50g/km CO2 i dalje bi se kvalifikovale za superkredite prema sistemu koji je na snazi u Evropskoj uniji i pomogli bi da Jaguar Land Roveru umanji svoj prosek.

Kupci novih modela ovog proizvođača žalili su se na društvenim mrežama da su odgođene isporuke njihovih automobila. Jedan kupac je napisao da je njegov Evoque proizveden još u septembru, ali da je i dalje zadržan u fabrici, prenosi Auto njuz (Auto News).

Prethodni tekst2021 Audi R8 sa zadnjim pogonom
Sledeći tekstBMW priprema novi veliki SUV

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here