BMW priprema novi veliki SUV

0
177
NAS SPONZOR

BMW trenutno radi na novom velikom luksuznom SUV modelu, koji će biti konkurent Bentley Bentaygi, o čemu svedoče ove špijunske slike.

Pretpostavka je da će model dobiti ime X8, pošto ga je BMW zaštitio još 2018. godine i ovo će verovatno biti najluksuzniji i najskuplji model u ponudi proizvođača iz Bavarske. Za sada nema informacija o datumu premijere, ali ako se može suditi po količini kamuflaže na testnom vozilu, ona neće uslediti još najmanje nekoliko meseci.

Ovi snimci sugerišu da X8 neće imati oštro spuštenu liniju krova u stilu kupea nego produženu gornju liniju i dugačak zadnji prepust verovatno za tri reda sedišta u konfiguracijama za šest ili sedam osoba.

Prednji kraj će verovatno pozajmiti dosta toga od X7 uz izmenu oblika usisnika, novi poklopac motora i niži spliter.

U pripremi je i restilizovani X7, koji će dobiti uža prednja svetla, kao i buduća električna limuzina i7. Moguće je da će ovaj element imati i BMW X8.

Tehnički detalji budućeg velikog SUV modela nisu objavljeni, ali se mogu očekivati xDrive40i i xDrive40d motori iz X7, kao i plag-in hibridna verzija i X8 M varijanta visokih performansi.

Prethodni tekstLand Rover obustavio prodaju plag-in hibrida
Sledeći tekstVanwall vraća stari trkački model

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here