2021 Audi R8 sa zadnjim pogonom

0
237
NAS SPONZOR

Audi će za sledeću godinu izvršiti korekciju ponude modela R8, koji će u kupe i kabriolet verziji dobiti varijante sa zadnjim pogonom pored dosadašnjih quattro varijanti. Varijante sa zadnjim pogonom imaju manje snaga i, naravno, biće cenovno pristupačnije.

R8 sa zadnjim pogonom koristi isti 5,2 litarski atmosferski V10 agregat kao i V10 Performance modeli, ali je ovde podešen na 540KS i 540Nm umesto 610KS i 560Nm. Uz manje snage i manje prijanjanja, kupe ubrzava od 0-100km/h za 3,6 sekundi, a kabriolet za 3,7 sekundi. Kupe ima maksimalnu brzinu 321km/h, a kabriolet 320km/h.

Audi je prilagodio i šasiju za zadnji pogon ugradnjom pune, umeto šuplje zadnje osovine, krućih prednjih antirol šipki i podešavanjem nagiba zadnjih točkova na nešto veću negativnu vrednost.

2021 Audi R8 kupe i kabriolet sa zadnjim pogonom imaju jedinstvene dizajnerske elemente. Elementi prednjeg dela, pragovi i zadnji difuzor su crne boje visokog sjaja, kao i veliki bočni segmenti karakteristični za ovaj model, dok su završeci izduvnih cevi hromirani. Opcioni Carbon Exterior paket donosi bočne elemente i segment oko motora od ugljeničnih vlakana.

Laserska prednja svetla su kod novih modela na listi dodatne opreme, dok ih kupci V10 Performance modela dobijaju u standardnom paketu.

Karbonski paket za kabinu novih modela donosi ugljenični trim za instrument tablu i ventilacione otvore, a postoji i

Prethodni tekstMercedes EQC 4×4² koncept
Sledeći tekstLand Rover obustavio prodaju plag-in hibrida

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here