Novosti u Euro NCAP testu

0
32

Euro NCAP i Thatcham Research kompanija razvili su set novih bezbednosnih testova za, na primer, adaptivni tempomat i asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake, s ciljem da se vozačima na razjasni njihova funkcionalnost i efikasnost.

Ove provere neće uticati na ukupnu ocenu automobila na Euro NCAP testu, delimično zato što su mnogi ovi sistemi opcioni, ali će modeli dobijati posebnu ocenu za rad tih sistema i preciznost u njihovim reklamiranju za kupce. Proveravaće se koliko su sistemi efikasni kada ih vozač ignoriše i promeni smer, a davaće se opisne ocene Veoma dobro, Dobro, Umereno i Početni nivo.

Glavne oblasti koje će se procenjivati su koliko su sistemi efikasni tokom normalnog rada, potom koliko su precizno opisani u marketinškim materijalima, koliko su intuitivni, koliko dobro automobil prati da li vozač obraća pažnju, koliko je jasno da li je sistem aktivan ili neaktivan i na kraju koliko dobro sistem funkcioniše u slučaju vanredne situacije, na primer ako vozač izgubi svest ili ako predstoji sudar.

Prva serija testova već je obavljena na 10 automobilskih sistema. Mercedes GLE je dobio najviše ocene i pohvale jer se sa “vozačem vrši veoma jasna komunikacija u vezi sa ponuđenim asistencijama”.

Sledi BMW Serija 3 zahvaljujući svom intuitivnom sistemu, a treći najbolji numerički rezultat postigao je Audi Q8. Sva tri automoibla na kraju su dobila opisnu ocenu Veoma dobar, odnosno brojčano 174,172 i 162 od maksimalnih 200.

Testiran je i Renault Clio i dobio je ocenu Početni nivo, ali i pohvalu zbog toga što se ovakve tehnologije uopšte i nalaze u jednom superminiju. Tesla Model 3, koji se obično smatra za napredan automobil kada je reč o ovakvim bezbednosnim sistemima, dobio je ocenu Umereno delimično sbog toga što mu se Autopilot isključio u trenutku kada je vozač pokušao da zaobiđe prepreku na putu umesto da ostvari interakciju sa vozačem i potom se ponovo automatski uključi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here