Predstavljen snažni Peugeot 508 Sport Engineered

0
34

Peugeot 508 Sport Engineered je prvi model iz novog odeljenja francuske kompanije za visoke performanse. Automobil će biti konkurent modelima BMW 330e i Volkswagen Passat GTE u brzo rastućem tržišnom segmentu sportskih plag-in hibridnih limuzina. Prodaja kreće početkom 2021. godine.

Pogon se sastoji od 1,6 litarskog turbo benzinskog motora sa četiri cilindra i po jednog električnog agregata na obe osovine. Kombinovana snaga sistema je 360KS i 520Nm maksimalnog obrtnog momenta, što znači da je ovo najsnažniji serijski Peugeot u istoriji.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 5,2 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250km/h. Zahvaljujući trenutnoj isporuci obrtnog momenta iz električnih motora, međuubrzanja su takođe dobra. Peugeot je saopštio da automobil ubrzava od 80km/h do 120km/h za 3 sekunde.

Baterija kapaciteta 11,5kWh omogućava vožnju na elektirčnu energiju od 40km, a korištenjem kućnog punjača može da se napuni za manje od dva sata. Sa punom baterijom potrošnja goriva je samo 2l/100km, a emisija CO2 je 46g/km.

Peugeot 506 SE dobio je poboljšanu šasiju, uključujući adaptivne amortizere, prošireni kolotrag i snažnije prednje kočnice sa fiksiranim četvoroklipnim čeljustima. Tu je i novi set felni od 20 inča sa Michelin Pilot Sport 4S pneumaticima.

Kupci dobijaju stilski agresivnije oblikovano vozilo sa novim prednjim branikom, zatamnjenim zadnjim difuzoorm visokog sjaja, novu rešetku ispred hladnjaka i dvostruke cevi izduvnog sistema. Sport Engineered oznake su na više mesta na karoseriji, a može se birati između tri jedinstvene boje za ovaj model – sive, crne i bele.

Kabina je opremljena premijum audio sistemom marke Focal i parom novih sportskih sedišta presvučenih alkantarom, kao i površinama pod prirodnom kožom. Standardna digitalna instrumet tabla i digitalni ekran za multimediju preneseni su iz regularnog 508, ali ovde imaju specijalnu grafiku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here