Nova BMW Serija 4 i kao kabriolet

0
28

BMW je predstavio kabriolet verziju nove Serije 4 sa mekim sklopivim krovom koji u najsnažnijoj verziji ima motor snage 400KS koja se prenosi na sve točkove. Kabriolet je predstavljen nakon nedavne premijere druge generacije kupea Serije 4, uključujući M varijantu.

Prethodni kabriolet Serije 4 imao je tvrdi sklopivi krov, ali je nova generacija prešla na meki. To je prvi kompaktni BMW kabriolet sa ovakvim krovom od kabrioleta Serije 3 čija je proizvodnja okončana 2006. godine.

Time je novi kabriolet usklađen sa najnovijim kabrioletima Serije 2 i Serije 8. Novi model ima stakleni zadnji prozor i pojačanu akustičnu i termalnu izolaciju u odnosu na standardni meki krov. Operacija podizanja ili spuštanja krova je elektrifikovana i traje 18 sekundi. Moguće ju je obaviti do brzine od 50km/h.

Meki krov je lakši za 40% od  tvrdog iz prethodne generacije kabrioleta Serije 4, a BMW je primenio dodatne varove i panele da bi pojačao krutost karoserije, koja je povećana za 4% u odnosu na prethodnu generaciju.

Top varijanta na početku prodaje je M440i xDrive sa šestocilindričnim benzinskim motorom od 400KS, sa blagom hibridnom asistencijom i prenosom snage na sve točkove. U ponudi su i dva benzinska motora sa četiri cilindra od 182KS i 255KS, kao i dizelaš sa četiri cilindra od 190KS. U novembru sledeće godine će uslediti i dva redna dizelaša sa šest cilindara. Svi agregati se kombinuju sa osmostepenim automatskim menjačem.

M Sport specifikacija obuhvata M Sport ogibljenje, felne od 18 inča, prednja sportska sedišta i ekran za multimediju dijagonale 10,25 inča. Opcioni paket M Sport Pro Edition na to dodaje felne od 19 inča, novi Sprint režim i adaptivno ogibljenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here