2021 Bentley Continental GT Mulliner Coupe

0
39

Novi Bentley Continental GT Mulliner Coupe predstavljen je na ovogodišnjoj izložbi Salon Prive. Ovaj model stiže posle nedavne premijere Continentala GT Mulliner Convertible i opremljen je sličnom serijom stilskih detalja.

Razlike u odnosu na standardni GT su set novih felni od 22 inča, nova rešetka ispred hladnjaka, restilizovana Mulliner svetla i srebrna kućišta retrovizora. Pored toga, centralni šraf na točkovima je samonivelišući, što znači da Bentley znak stoji uspravno sve vreme.

Izmene su obimnije u kabini, koja je dobila nove tepihe, kožom presvučeno nebo, centralnu konzolu sa dijamantskim dezenom, unikatni Breitling sat i novi kožni tapacirung u osam boja. Kupci imaju čak 88 opcija za završnu obradu prednjeg panela.

Kompanija naglašava da se u enterijeru nalazi blizu 400.000 šavova i da je dizajnerski proces trajao skoro 18 meseci. Elementi od drveta se ručno obrađuju i farbaju u boju koju odabere kupac.

Poput standardnog Continentala GT, Mulliner serija dostupna je sa najvećim motorom ovog proizvođača – šestolitarskim W12 agregatom ili četvorolitarskom V8 jedinicom. Snažniji proizvodi 635KS i 900Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 331km/h.

V8 jedinica povezana je sa motorom koji se ugrađuje u Porsche Panameru. Ovde isporučuje 550KS i 770Nm, a to je dovoljno za sprint od 0-100km/h za 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 316km/h. Oba motora povezana su sa osmostepenim automatskim menjačem i imaju pogon na svim točkovima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here