Novi BMW M3 – puno snage i ogromni bubrezi

0
31

BMW je predstavio šestu generaciju modela M3, čija prodaja počinje u martu sledeće godine. Nova verzija legednarne sportske limuzine doživela je velike mehaničke izmene, dobila novu tehnologiju, novi motor i novi pogon na svim točkovima u top verziji, a svakako će biti prepoznatljiva po bubrezima velikih dimenzija.

Ispod poklopca motora je najnoviji M trolitarski redni benzinski twin-turbo agregat sa šest cilindara. Reč je o istoj jedinici iz modela X3 M i X4 M i dolazi u dve specifikacije. Početna proizvodi 480KS, a Competition varijanta donosi 510KS i 650Nm, sa kojim M3 ubrzava od 0-100km/h za 3,9 sekundi i ima elektronski ograničenu maksimalnu brzinu na 250km/h.

U standardnoj formi snaga se prenosi na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača. Kupci će prvi put imati i opciju odabira adaptivnog pogona na svim točkovima, koji je sličan sistemu u najnovijem M5. Ova tehnologija prema potrebama automatski deli obrtni momenat između prednje i zadnje osovine u svim odnosima, a pritiskom na taster sva snaga se šalje samo na zadnje točkove.

Novi M3 dobio je nove adaptivne amortizere, kruće nosače motora i šasije, sistem kontrole trakcije u deset nivoa i velike kočione diskove sa šestoklipnim čeljustima. Na zadnjoj osovini je aktivni diferencijal sa novom kontrolom proklizavanja točkova. BMW tvrdi da M3 sada prefinjenije ubrzava na klizavim površinama. Ovaj kontrolni sistem može se potpuno isključiti. Kočnice se mogu unaprediti karbon-keramičkim jedinicama, a M Pro paket povećava maksimalnu brzinu na 290km/h.

Kozmetička revizija prati aktuelni BMW stil. M3 sada ima agresivnije prednje i zadnje branike, dublje pragove i par jedinstvenih i ogromnih bubrega ispred hladnjaka. Krov od ugljeničnih vlakana je deo osnovnog paketa, a nove su i felne od 19 inča napred i 20 inča nazad. Prerađeni su i prednji spliter, zadnji difuzor, spojler na poklopcu prtljažnika, a krov je dobio par stabilizacionih peraja.

Kupci u standardnom paketu dobijaju pasivna LED prednja svetla, a adaptivne Laserlight lampe su na listi opcione opreme. Kočione čeljusti mogu biti crvene, crne ili plave, a dodate su i tri nove boje karoserije – žuta, crvena i zelena.

Ispred vozača je M sportski upravljač, kabina sadrži površine od karbona, a tu je i par sportskih sedišta presvučenih kožom, koja su elektronski podesiva i grejana. Opciono se mogu dobiti lagane karbonske kadice, koje donose uštedu u težini od 9,6kg.

U M3 su iz Serije 3 preneseni standardna digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča i multimedijalni ekran od 10,25 inča, ali sa jedinstvenim grafičkim interfejsom. Tu je i par USB portova, kao i 4G WiFi hotspot sa informacijama o stanju u saobraćaju u realnom vremenu i postoljem za bežično punjenje telefona.

Na listi dodatne opreme su Harman Kardon audio sistem sa 16 zvučnika, kontrola funkcija pokretima, zaštitini sloj od sunca i karbonski stilski paket za karoseriju kojim se menjaju standardni usisnici, difuzor, retrovizori i spojler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here