Brabus Ultimate E

0
40

Brabus Ultimate E nije sasvim nov proizvod pošto je predstavljen 2017. godine kao koncept, a dve godine kasnije usledila je verzija spremna za proizvodnju. Pre oko godinu dana Brabus je prikazao električnu varijantu na Sajmu automobila u Frankfurtu, a serija  je bila ograničena na samo 23 primerka. Sada je predstavljena još jedna Ultimate E iteracija.

Restilizovani model zasnovan je na Smartu EQ ForTwo kabrioletu uz benefite koje donosi električni pogon. Izvršeno je reprogramiranje sistema za kontrolu obrtnog momenta, modula za dimaniku vožnje i papučice gasa. Ovaj mališan raspolaže sa 92KS.

Ova snaga dostupna je samo kada se izabere režim Sport+, koji je jedan od četiri postojeća programa. Tada se oslobađa i maksimalni obrtni momenat od 180Nm, što je dovoljno za sprint od 0-100km/h za 10,9 sekundi. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 130km/h.

Sportske ambicije kompletirane su Brabusovim Widestar paketom koji je ekskluzivan za ovu seriju i obuhvata novu prednju masku, naglašene blatobrane, felne prečnika 18 inča sa pneumaticima dimenzija 235/30 na zadnjoj osovini, nove pragove i još neke elemente.

Osvežena verzija Ultimate E označena je kao serijski model i u Nemačkoj košta 49.449 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here