Škoda Octavia sa novim benzinskim motorom

0
44

Škoda je u četvrtu generaciju modela Octavia počela da ugrađuje blagi hibridni pogon sa jednolitarskim benzinskim turbo agregatom sa tri cilindra. Ovaj motor se kombinuje sa starterom-alternatorom i baterijom koja radi na 48V, a kombinovana snaga sistema je 110KS.

Podaci o potrošnji još nisu potvrđeni, ali Škoda navodi da motor emituje samo 115g/km CO2 i da je toliko dobro projektovan da mu nije potrebno balansirajuće vratilo zbog neujednačene rotacije cilindara, što je neuobičajeno za trocilindrične agregate.

Sledeći u ponudi je 1,5 litarski benzinac od 150KS sa četiri cilindra, čija se snaga prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača u standardnom paketu.

U ponudi su i dve dizelske opcije, obe iz Volkswagenove serije EA288 turbo dvolitarskih agregata. Početni proizvodi 115KS, a potentniji 150KS. Varijanta istog motora od 200KS naći će se u ponudi kasnije ove godine.

U narednoj godini, Octavia će dobiti još dve benzinske jedinice – dvolitarsku od 245KS za vRS top varijantu i takođe dvolitarsku jedinicu u specifikaciji od 190KS, koja će se kombinovati sa sedmostepenim automatskim menjačem i imati pogon na svim točkovima. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 6,9 sekundi, a maksimalna brzina 232km/h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here