Genesis stiže u Evropu sa modelom G70

0
35

Južnokorejska luksuzna marka Genesis priprema se za dolazak u Evropu sledeće godine, a novi G70 je najava onoga što potencijalni kupci na starom kontinentu mogu da očekuju.

Genesis, sestrinska marka Hyundaija i Kije, ubrzano priprema sedište svog evropskog tima u Nemačkoj i najavljuje početak prodaje za 2021. godinu. Genesisovi modeli već su uočeni na testiranju u Evropi, što verovatno znači da će biti podešeni po ukusu evropskih vozača.

G70 je odgovor ove marke na BMW Seriju 3 i deli pltaformu i motore sa modelom Kia Stinger. To znači da koristi dvolitarski benzinski motor sa četiri cilindra i 3,3 litarski V6 benzinac, kao i 2,2 litarski dizelski agregat sa opcionim pogonom na svim točkovima. U najavi je i karavanska verzija.

Osvežavanje modela G70, koji je na tržištu od 2017. godine, donelo je elemente dizajnerske filozofije “atletska elegancija”, a poboljšana je i tehnološka opremljenost automobila novim 10,25 inčnim centralnim ekranom, kao i ažuriranjem softvera putem interneta.

Trenutna ponuda Genesisa sastoji se od limuzina G70, G80 i G90, kao i velikog SUV-a GV80. Od ove marke očekuju se dodatni modeli kada stigne u Evropu, ukqljučujući električna vozila na E-GMP platformi Hyundai grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here