Dacia najavila novi Sandero

0
85

Dacia je pokrenula kampanju kojom najavljuje treću generaciju modela Sandero, koji stiže u prodaju početkom 2021. godine sa novim dizajnom, osveženom ponudom motora i dodatnom tehnologijom.

Objavljena slika ne otkriva mnogo o izgledu novog Sandera, osim da će biti bliži stilu aktuelnih krosovera. Može se očekivati da će biti zadržan trim Stepway sa detaljima poput krovnih šina i crnih plastičnih zaštitnih elemenata, uz nešto veći klirens. Čini se da je na objavljenoj slici upravo Sandero spreman za vožnju van puteva.

Špijunski snimci testnih prototipoa otkrivaju da će opšti oblik modela biti zadržan, ali da će novi Sandero biti nešto duži nego do sada. To ukazuje na upotrebu nešto veće platforme.

Od kada je predstavljen 2002. godine, Sandero je koristio platformu Renault Clia treće generacije. Da bi ispunila aktuelne regulative o bezbednosti i emisijama, Dacia će možda morati da pređe sa Sanderom na CMF-B platformu najnovijeg Clia i Nissana Juke, što bi potencijalno moglo da podigne cenu ovog popularnog porodičnog hečbeka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here