Restilizacija Peugeota 3008

0
141
NAS SPONZOR

Peugeot je predstavio restilizovani 3008, porodični SUV koji se odlično prodavao od kada je imao premijeru 2016. godine. Sada je izvršeno osvežavanje modela na sredini proizvodnog veka uz manje stilske i mehaničke izmene i značajnije novosti u segmentu enterijera i opreme.

Spolja je 3008 dobio redizajn prednje maske, svetala, koja sada imaju LED tehnologiju u svim paketima opreme, i uvođenjem LED zadnjih svetlosnih grupa sa efektom zatamnjenja.

U ponudi su dve nove varijante plave boje za karoseriju, kao i Black paket koji donosi tamnu završnu obradu na mnogim detaljima, uz specijalni dizajn felni od 19 inča. Ovaj paket ponuđen je uz najviši GT paket opreme.

Kabina je dobila digitalizovanu instrument tablu dijagonale 12,3 inča sa boljim kontrastom i kvalitetnijim prikazom crne boje, zbog čega je ekran čitljiviji. Centralni ekran za multimeidju ima dijagonalu od 10 inča i višu definiciju nego do sada. Ispod je sedam tastera piano crne boje za direktan pristup ključnim funkcijama. Tu su sada dva USB porta u drugom redu i jedan napred, kao i tehnologija bežičnog punjenja telefona.

U zavisnosti od nivoa trima, ostala unapređenja obuhvataju nappa kožu u različitim bojama, alkantaru, retrovizor bez okvira i završnu obradu od drveta tamne boje.

Peugeot 3008 i dalje koristi EMP2 platformu PSA grupe, koja podržava plag-in hibridnu tehnologiju, ali ne i potpuno elektirčni pogon. Model je zadržao dosadašnje pogonske jedinice, uključujući dva hibridna modela koja su predstavljena ranije ove godine.

Hybrid4 kombinuje 1,6 litarski PureTech benzinski motor od 200KS i par električnih agregata, a ukupna snaga je 300KS. Deklarisana emisija CO2 je samo 29g/km, a korištenjem samo električne energije može da se pređe 60km. Peugeot 3008 Hybird ima pogon na prednjim točkovima i koristi jedan elektro agregat. Ukupna snaga sistema je 225KS, emisija CO2 je 30g/km, a na struju se može preći 56km.

Pored hibrida, u ponudi su 1,2 litarski PureTech benzinac sa tri cilindra od 130KS, 1,6 litarski benzinac od 180KS i 1,5 litarski dizelaš od 130KS. Standardna transmisija je osmostepeni automatik, a početni benzinac može se dobiti sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Prethodni tekstDacia najavila novi Sandero
Sledeći tekstPredstavljena nova Mercedesova S klasa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here