Hyundai priprema Ioniq električnu marku

0
52

Hyundai je objavio da namerava da lansira novu potpuno električnu marku vozila pod imenom Ioniq i da će se to dogoditi za manje od godinu dana. Prvi model će biti serijska verzija koncepta 45.

Korejski proizvođač navodi da će Ioniq doneti “iskustvo povezanog životnog stila”, što podrazumeva viši stepen integracije sa pametnim telefonima i ostalim pametnim uređajima u poređenju sa standardnim Hyundai modelima.

Inženjeri će verovatno osigurati funkciju neprestane veze sa svetskom informacionom mrežom, pa će automobili moći da dobijaju osvežavanja i kada se ne koriste, a u ponudi će se naći i novi servisi onako kako se budu razvijali.

Prvi model iz nove porodice biće SUV srednje veličine Ioniq 5, čija se premijera očekuje u prvim mesecima 2021. Drugi model uslediće 2022. godine i reč je o Ioniqu 6, serijskoj verziji dobro primljenog koncepta Prophecy. Potom će 2024. godine uslediti veći SUV Ioniq 7, čiji smo nagoveštaj dobili u objavljenim slikama.

Svi ovi modeli koristiće novu platfromu za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform). Hyundai nije objavio detalje o veličini baterije niti o tehnologiji koja će se koristiti, osim što je saopšteno da će nova platforma “podržavati brzo punjenje i izdašnu autonomiju”. Kompanija navodi da će nova platforma omogućiti radikalni redizajn unutrašnjosti sa više opcija za podešavanje sedišta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here