Frankfurt: Hyundai 45 koncept

0
562
NAS SPONZOR

Hyundai je predstavio električni koncept sa oznakom 45 na Sajmu automobila u Frankfurtu, čime obeležava osnivanje kompanije pre 45 godina. Koncept najavljuje dizajn budućih električnih modela ove marke.

Automobil je posveta istoriji ove marke i konceptu iz 1974. godine koji je promovisan na Sajmu automobila u Torinu, kao najava globalnih ambicija kompanije. U izradi tog automobila bila je angažovana italijanska dizajnerska kuća Italdesign.

Novi koncept se oslanja na linije tog vozila, ali ih interpretira na savremen način, uz dizajnersku slobodu koju omogućava ugradnja električnih motora uz točkove, a baterije u pod. Time se dobilo više prostora u kabini i više slobode za pripremu tehnoloških rešenja za dan kada će autonomna vožnja biti standard.

U izradi enterijera korištena je reciklirana tkanina, drvo i svila, što je znak pažnje koju Hyundai poklanja okolini. Kabinu je moguće personalizovati na mnogo načina, a u korejskoj kompaniji kažu da je kao inspiracija poslužio dizajn savremenog nameštaja.

Prednja sedišta mogu da se rotiraju prema zadnjima. Sistem zasnovan na kamerama menja tradicionane retrovizore, sa rotacionim mehanizmom koji čisti sočiva. Funkcijama multimedije upravljaa se preko projektovanog interfejsa. Centralni ekeran zamenjen je serijom manjih ekrana integrisanih u centralni panel.

Na pragovima se nalazi pokazivač koji preko LED svetla obaveštava vozača o stanju napunjenosti baterije već kada on ulazi u vozilo. U Hyundaiju kažu da je ovo rešenje korisno za one koji se prvi put sreću sa električnim vozilom.

Prethodni tekstWiesmann najavio novi model
Sledeći tekstFrankfurt: Land Rover Defender