Frankfurt: Land Rover Defender

0
311
NAS SPONZOR

Novi Land Rover Defender stiže na tržište sa novom tehnologijom, naprednim mogućnostima u vožnji van puteva i početnom cenom od oko 40 hiljada funti.

Novi Defender zasnovan je na svežoj platformi koja je najvećim delom napravljena od aluminijuma. Land Rover je saopštio da je šasija 95% nova, a njena monokok konstrukcija je najčvršća koju je ova kompanija ikada napravila.

Početna serija dolazi sa produženim međuosovinskim rastojanjem i trimom sa oznakom 110, sa pet vrata i pet, šest ili sedam sedišta. Kraća verzija sa oznakom 90 uslediće do kraja godine. U najavi je i varijanta 130, sa dužim zadnjim krajem i čak osam sedišta.

Novi Defender je duži nego do sada i ima veći klirens. Svaka verzija ima pogon na svim točkovima i vazdušno ogibljenje kao standardnu opremu. Svaki Defender će imati osmostepni automatski menjač sa reduktorom za vuču i ekstremnu vožnju van puteva.

Kabina predstavlja mešavinu trajnosti starih modela i savremenih rešenja, poput multimedijalnog sistema i paketa koji bi trebalo da privuče širu pubiku. Centralnim segmentom dominira magnezijumski poprečni element koji doprinosi čvrstoći strukture i služi kao rukohvat pri vožnji van puteva.

Ugrađena je najnovija multimedija Pivi Pro, koja dolazi sa ekranom dijagonale deset inča i intergacijom aplikacija sa pametnih telefona. Digitalna isntrument tabla ima dijagonalu 12,3 inča i standardna je za sve verzije. Softver se može unaprediti putem internet veze. Tu je i druga generacija specijalne narukvice koja je povezana sa ključem i omogućava vozaču da ostavi glavni ključ u vozilu kada kreće na teren gde bi se on mogao oštetiti. Nova narukvica je vodootporna i sadrži LCD ekran.

Početni paket opreme donosi čelične felne od 18 inča, grejanje vetrobrana, LED svetla, dodatna svetla, grejanje prednjih sedišta i Pivi Pro multimediju sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto, kao i sistemom koji pomoću kamera vozaču direktno prikazuje šta je ispred vozila i točkova. Viši paketi opreme donose aluminijumske felne od 19 i 20 inča, kožu na upravljaču i centralnoj konzoli, LED prednja svetla sa automatskim nivelisanjem, asistenciju za slepe tačke i Isofix sistem za putničko sedište.

Najviši paket opreme ima i panoramski krov, matrix svetla, tempomat i automatsko upozorenje na sudar s leđa.

Verzija 110 ima prilazne, prelazne i silazne uglove od 38, 28 i 40 stepeni, a maksimalna dubina vode koju može da savlada je 90cm. Prtljažni prostor kreće se od 1075 litara do 2300 litara sa obaranjem zadnjih sedišta. Sedmosed na raspolaganju ima od 231 do 900 litara sa tri i dva reda sedišta, odnosno 2223 litra ako se koriste samo prednja sedišta.

U ponudi če biti par benzinskih motora, od kojih jedna sa lakom hibridnom tehnologijom, a tu je i par dizelskih agregata. P300 turbo benzinac sa četiri cilindra proizvodi 300KS i omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 8,1 sekundi. Emisija CO2 je 227g/km.

Dizeli su takođe četvorocilindrične jedinice. D200 ima 200KS i ubrzava do 100km/h za 9,9 sekundi, a D240 proizvodi 240KS i brži je za 0,8 sekundi. Oba dizelaša emituju 199g/km CO2 i troše 7,6 l/100km. P400 je kombinacija rednog šestocilindraša sa kompresorom od 400KS i elektro-motora koji radi na 48V i napaja se iz litijum-jonske baterije. Ova verzija ubrzava od 0-100km/h za 6,4 sekunde, troši 9,6l/100km i emituje 220g/km CO2.

 

Prethodni tekstFrankfurt: Hyundai 45 koncept
Sledeći tekstToyote Srbija donirala sanitetsko vozilo bolnici u Čačku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here