Početna Vesti Auto Noviteti Bentley najavio Bentaygu Speed

Bentley najavio Bentaygu Speed

0
36

Bentley je najavio premijeru Bentayge Speed, ekskluzivnog SUV modela sa pojačanim performansama. Prva Bentayga Speed predstavljena je 2019. godine sa W12 motorom od 630KS, maksimalnom brzinom od 305km/h i ubrzanjem od 0-100km/h za 3,8 sekundi.

Bentayga je značajno osvežena za 2021. godinu, a do sada smo mogli da vidimo samo verziju sa V8 motorom. Izmene obuhvataju reviziju prednjeg i zadnjeg kraja, novi ekran za multimeidju od 10,9 inča, više prostora za noge na zadnjim sedištima, Apple CarPlay tehnologiju i novi trim za kabinu.

Nova Bentayga Speed trebalo bi da koristi isti šestolitarski W12 motor sa dva turba kao i prethodnik, moguće uz manje pojačanje snage. Može se očekivati zadržavanje Sport režima, primena zatamnjenih elemnata na karoseriji, rekalibracija aktivnih antirol šipki, redizajn pragova i naglašeniji sportski izgled prednjeg i zadnjeg kraja.

Bentley je prikazao kako će Bentayga Speed izgledati u jedinstvenoj crnoj šemi za boju karoserije koja ima oznaku “Beyond100”, što se odnosi na poslovni plan na početku narednih 100 godina kompanije.

U budućnosti se može očekiviati i hibridna Bentayga kao i standardna varijanta sa W12 motorom. Dizelska i Mulliner specifikacija takođe su u pripremi.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here