Cadillac prikazao električni Lyriq

0
38

Cadillac kasni sa ulaskom na tržište luksuznih električnih vozila, ali dolazi u velikom stilu – premijerom modela Lyriq. Korosver je prikazan u celosti javnosti posle petomesečne kampanje i nasleđuje ime od koncepta na kojem je zasnovan.

Ovo je prvi Cadillacov električni model i prvi General Motorsov automobil na novoj modularnoj platformi za električna vozila. Upotrebljene su Ultium baterije za veliku autonomiju, koje proizvodi GM. Baterija kapaciteta 100kWh omogućava vožnju od 480km, prima punjače od 19kW, a podržava i brzo punjenje snagom od preko 150kWh.

Cadillac Lyriq dolazi u konfiguraciji sa pogonom na zadnjim točkovima i opcijom pogona na svim točkovima. Baterije su postavljene nisko i postignuta je raspodela mase u odnosu 50:50. Nije objavljen podatak o snazi pogonskog sistema.

Lyriq je vesnik novog dizajnerskog jezika ove marke, sa novom prednjom maskom i specifičnim svetlosnim grupama, višestrukim otvorima na braniku i veoma tankim, vertikalno postavljenim prednjim svetlima. Cadillac je saopštio da je Lyriq sa slike prototip koji je završen 85%.

Kabinom dominira ogromni ekran dijagonale 33 inča koji se proteže od prostora iza upravljača do sredine centralne konzole. Ekran prikazuje više od milijarde boja i nudi očitavanja poput napunjenosti baterije, informacije o parkiranju, a preko njega se reguliše i rad najnovijeg tempomata Super Cruise.

Više inromacija biće poznato sa približavanjem početka prodaje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here