DS priprema šest novih modela

0
45

Direktor marke DS iz grupacije PSA Alen Deskat potvrdio je da planirano da tokom sledeće godine u prodajne salone stigne šest novih modela pod ovim znakom. Od ranije se zna da će među njima biti limuzina DS 9, DS 3 Crossback i DS 7 Crossback.

Posle DS 9 u prvoj polovini 2021. stižu dve verzije novog modela DS 4 – hečbek i krosover varijanta. Taj model će koristiti novu verziju EMP2 platforme grupacije PSA koja omogućava poptunu elektrifikaciju, a ne samo ugradnju plag-in hibridne tehnologije, kao što je slučaj sa sadašnjom EMP2 platformom.

Deskat je otkrio da je skoro četvrtina svih sadašnjih DS modela koji su prodati u Evropi elektrifikovana, što znači da je marka postigla prosečnu vrednost emisije CO2 od 79,9g/km, što je najmanje među premijum brendovima.

Kada je reč o šest novih DS modela, Deskat je rekao da još nije donesena konačna odluka o tome koji će modeli biti predstavljeni, ali da će među njima verovanto biti veći SUV modeli.

On je potvrdio da će u ponudi biti više potpuno električnih DS modela i da očekuje da će novi modeli koristiti nedavno najavljenu PSA potpuno električnu arhitekturu sa oznakom eVMP. Ta platforma ulazi u upotrebu od 2023. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here