FCA u gubitku od 1,05 milijardi EUR

0
49

Fiat Chrysler Automobiles /FCA/ je saopštio da je u drugom kvartalu zabeležio gubitak od 1.05 milijardi EUR usled gašenja privrednih aktivnosti širom sveta zbog pandemije korona virusa.

Prihodi kompanije u odnosu na isti period prošle godine opali su za 56%, a ukupni profit u drugom kvartalu iznosio je 39 miliona EUR u području Severne Amerike, dok je na svim ostalim tržištima kompanija u minusu.

Vrednost akcija FCA na berzi u SAD krajem prošle sedmice opala je za 3,9%.

Globalna prodaja ove grupacije od aprila do juna oslabila je za 63% na 424.000 automobila usled obustave proizvodnje i drastičnog pada potražnje za novim vozilima.

Direktor FCA Majk Menli saopštio je da će kompanija voditi računa o bezbednosti zaposlenih i da će se truditi da fabrike nastave da rade, a da saloni prodaju vozila direktno i putem interneta. On je rekao da je FCA dovoljno fleksibilna i finansijski stabilna kompanija i da će moći da nastavi realizaciju planova.

FCA je potvrdio da se očekuje kompletiranje udruživanja sa francuskom PSA grupom u prvom kvartalu sledeće godine, nakon što budu dobijena odobrenja od upravnih odbora i regulatornih agencija. Korporativno ime nove kompanije u kojoj će odnos biti 50:50 biće Stellantis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here