Subaru okončao proizvodnju kupea BRZ

0
57

Subaru je saopštio da više ne prima narudžbine za sportski kupe BRZ, nešto više od osam godina posle početka proizvodnje. Japanska kompanija navodi da će rasprodati samo preostale primerke po salonima, što znači da kupci više neće moći da konfigurišu vozilo prema svojim željama.

Ovo bi trebalo da znači i kraj proizvodnje za skoro identičan model Toyota GT86, koji se sklapa na istoj liniji u Subaruovoj fabrici Gunma, u Japanu. GT86 za sada može da se poruči na Toyotinom veb sajtu u Japanu.

Naslednik ova dva modela očekuje se sledeće godine, a ponovo će to biti rezultat partnerskog rada dve kompanije. Prema najavama, novi model će koristiti redni 2,4 litarski turbo motor sa četiri cilindra, koji proizvodi 255KS, koji Subaru već koristi na američkom tržištu.

Toyota će prodavati taj model uporedo sa svojom GR Suprom, pod oznakom GR86, a ime za Subaruovu verziju, koja će stići na tržišto u isto vreme, još nije poznato.

Obe varijante preći će na novu platformu sa sadašne Subaruove koju su koristili BRZ i GT86. Izbori pominju Toyotinu TNGA arhitekturu jer ona može da se adaptira za zadnji pogon, za razliku od sadašnje Subaruove platforme.

Uz podrazumevano stilsko osveženje, očekuje se da će dve kompanije uvažiti kritike i značajno modernizovati enterijer sportskog kupea i poboljšati kvalitet izrade, komfor i povećati prostor na zadnjim sedištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here