Tržište: Škoda zabeležila pad prodaje za 31%

0
94

Škoda je u prvoj polovini godine zabeležila pad prodaje za 31% usled mera zatvaranja koje su bile preduzete zbog pandemije korona virusa, ali postoje znaci da je počeo oporavak, saopštila je češka kompanija.

Škoda očekuje da će se globalno tržište automobila postepeno stabilizovati ukoliko se situacija sa pandemijom ne pogorša značajnije. Ovaj proizvođač isporučio je 426.700 automobila u periodu od januara do juna, prihodi su mu opali za 7,55 milijardi EUR, a operativni profit za 72%, na 228 miliona EUR.

Kompanija je saopštila da njen program ponovnog pokretanja poslovanja pokazuje pozitivne efekte i da su narudžbine počele da premašuju prošlogodišnji nivo. U porastu je potražnja za automobilima među evropskim dilerima, navodi Škoda.

“U junu smo ostvarili značajan napredak u poređenju sa prethodnim mesecima. Očekujemo oporavak u trećem kvartalu i povratak na prošlogodišnji nivo u četvrtom kvartalu”, izjavio je šef odeljenja za prodaju u ovoj firmi Alen Fevi.

Škoda je u 2019. godini tržištu isporučila 1,24 milion vozila i najavljuje nastavak realizacije ambicioznog plana o lansiranju 30 novih i osveženih modela, uključujući električna vozila, od 2019. do 2022. godine.

Škodine fabrike u Češkoj bile su zatvorene na 39 dana nakon pandemije korona virusa u Evropi u martu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here