Škoda Enyaq – skica enterijera

0
66

Škoda je objavila skicu enterijera budućeg modela Enyaq, koji će biti prvi električni SUV ove marke. Premijera je zakazana za 1. septembar, a prodaja počinje sledeće godine.

To će ujedno biti i prvo potpuno električno vozilo u Škodinom katalogu, kao alternativa Hyundai Kona Electric ili Kia e-Niro SUV modelima koji koriste baterije. Skica enterijera otkriva da će dizajn centralne konzole biti inspirisan novom Octavijom, a ostatak ostaje veran rešenju iz koncepta Vision iV.

Ispred vozača je manji digitalni displej, dvokraki upravljač, dok je u središnjem prostoru smešten široki ekran dijagonale 13 inča za centralni multimedijalni sistem i traka sa tasterima. Ispod je komandna konzola sa veoma malim selektorom za biranje prenosa. Iza instrument table je projektor za prikazivanje podataka na vetrobranu.

Škoda je saopštila je glavna razlika između enterijera Enyaka i ostalih modela ove marke u izboru materijala. Električni SUV će više koristiti prirodne, reciklirane i proizvodno održive materijale za različite trimove i elemente tapacirunga. Na primer, reciklirana PET plastika biće upotrebljena za sintetiku na sedištima, a koža će biti obojena ekstraktom iz masline.

Škodin dizajner enterijera Norbert Veber obećava da će kupci moći da biraju između nekoliko tema enterijera sa održivim materijalima, a kompanija najavljuje i prtljažnik kapaciteta 585 litara. Kabina će biti slične veličine kao kod modela Kodiaq, iako će vozilo biti kraće od Octavije.

Enyaq će koristiti Volkswagenovu MEB platformu, a Škoda je potvrdila da će kupci moći da biraju između pogona na zadnjim ili svim točkovima, kao i između tri veličine baterije i pet nivoa snage pogona. Ova platforma podržava upotrebu najnovije tehnologije brzog punjenja snagom od 125kW, pa će autonomija od 200km moći da se postigne za samo 15 minuta punjenja. Najveća baterija omogućiće autonomiju od 500km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here